Tälta

Att tälta är en rolig sommaraktivitet. Det är roligt med familjen, vänner, eller till och med själv ibland. Här ska störst fokus dock läggas på att tälta med familjen och hur roligt den utflykten kan bli med lite planering.

Ett tält för hela familjen

Det finns många olika sorters tält att välja mellan. Om du har mindre barn och gärna har dem nära dig funkar det bra med ett större familjetält, beroende på hur många barn du har såklart. Dessa tält är större än vanliga tält och kan ibland ha flera sovrum så att det även finns privata ställen om dina barn börjar bli lite äldre och de behöver lite egentid ibland. Om du har tonåringar eller till och med barn som börjar närma sig tonåren kan det istället funka bra med flera olika mindre tält så att de kan vara ifred om de känner att de vill det, eller såklart om du behöver lite egen tid från barnen, det kan också hända. Upptäck vårt breda sortiment av tält på decathlon.se för att hitta tältet som passar just dig och din familj.

Roliga aktiviteter

Att planera in lite roliga aktiviteter kommer att hålla tältningsupplevelsen rolig hela vägen igenom. Ta till exempel med dig brädspel eller kortspel för lätt underhållning. Andra utomhusaktiviteter som en fotboll, badminton eller tennis kan också vara roligt. Var inte heller rädd för att hitta på egna lekar utomhus, många barn uppskattar kreativiteten av att få testa något helt nytt. Se till att grilla eller tillaga mat utomhus några gånger under resan för upplevelsens skull nu när du ändå är ute i naturen. Gå inte bara till den närmaste restaurangen varje dag för att det är lättare. Till slut kan du även planera in några utflykter under tältningen för att ni ändå kommer vara på en annan plats än hemma och det är då lätt att utforska omgivningen.